‘Nepal & Tibet, goden en devotie’

Hoe goden en devotie in het dagelijks leven van de bevolking van Nepal en Tibet is verweven

Na drie en een half jaar schrijven verschijnt op 20 oktober het boek ‘Nepal & Tibet, goden en devotie’ van Marieke van den Brink. De hoofdstukken in het boek zijn opgehangen aan het thema goden en devotie. Daardoor is dit geen gewoon reisboek geworden, maar een die weergeeft hoe het eren van goden in het dagelijks leven is verweven. “Dit heeft tijdens mijn reizen naar Nepal en Tibet diepe indruk op mij gemaakt,” aldus Marieke.

In het boek schrijft Marieke over haar reis langs dorpen, steden en kloosters. Van Kathmandu en zijn vallei tot aan Rongphu, het hoogstgelegen klooster ter wereld, in Tibet. Reisverhalen met aandacht voor geschiedenis, maatschappelijke onderwerpen en bijzondere ontmoetingen met de lokale bevolking.

Het boek ‘Nepal & Tibet, goden en devotie (ISBN 978-94-6345-174-1) is vanaf 20 oktober online te koop via: https://nepalentibet.wordpress.com/boek/