Benefiet Run uitgesteld naar volgend jaar

EVENEMENT BENEFIETS & BENERUN UITGESTELD NAAR
ZATERDAG 11 MEI 2019

Namens stichting Balsewa delen we je mee dat het geplande Benefiets & Benerun evenement van zaterdag 9 juni 2018 is verschoven naar zaterdag 11 mei 2019. De locatie blijft de Holthurnsche Hof in Berg & Dal waar fantastische tochten uitgezet kunnen worden.
Stichting Balsewa komt met de gewijzigde opzet waarin de sponsoring niet langer verplicht wordt. De vernieuwde aanpak wordt op haar website t.z.t. gepresenteerd. Het zal dus hier niet alleen om een geweldige dag gaan, maar ook om de toekomst van kinderen die het zo veel slechter in deze wereld hebben getroffen dan wij.

Bestuur stichting Balsewa
www.balsewa.nl

‘Nepal & Tibet, goden en devotie’

Hoe goden en devotie in het dagelijks leven van de bevolking van Nepal en Tibet is verweven

Na drie en een half jaar schrijven verschijnt op 20 oktober het boek ‘Nepal & Tibet, goden en devotie’ van Marieke van den Brink. De hoofdstukken in het boek zijn opgehangen aan het thema goden en devotie. Daardoor is dit geen gewoon reisboek geworden, maar een die weergeeft hoe het eren van goden in het dagelijks leven is verweven. “Dit heeft tijdens mijn reizen naar Nepal en Tibet diepe indruk op mij gemaakt,” aldus Marieke.

In het boek schrijft Marieke over haar reis langs dorpen, steden en kloosters. Van Kathmandu en zijn vallei tot aan Rongphu, het hoogstgelegen klooster ter wereld, in Tibet. Reisverhalen met aandacht voor geschiedenis, maatschappelijke onderwerpen en bijzondere ontmoetingen met de lokale bevolking.

Het boek ‘Nepal & Tibet, goden en devotie (ISBN 978-94-6345-174-1) is vanaf 20 oktober online te koop via: https://nepalentibet.wordpress.com/boek/

Lopen over de grens

Bergbeklimmer Katja Staartjes verzorgt 18 november 2017 een Benefietvoorstelling voor Nepal over de 1600 km lange Great Himalaya Trail (GHT). Samen met Henk Wesselius volbracht Katja deze ‘tocht der tochten’ en voegde er 400 km aan toe door de Far West.

Deze lezing gaat over een extreme bergtocht, over de bijzondere ontmoetingen met de Nepalese bevolking en over het thema ‘grenzen’ in al zijn facetten. Het verhaal wordt afgesloten met Katja’s persoonlijke ervaring van de aardbeving in Nepal en de wederopbouw van het land. Een en ander wordt georganiseerd door Mondiavisueel. De gehele opbrengst van deze voorstelling gaat naar projecten in Nepal.

Datum: zaterdag 18 november 2017

Plaats: Houten

Locatie: Theater Aan de Slinger
Meer informatie en kaarten bestellen: http://mondiavisueel.com/programma/lopen-grens/
Meer informatie over de GHT:
http://katjastaartjes.nl/expedities/nepal-traverse-ght/

Documentaire ‘Leven in Nepal’

Duur 48 minuten op DVD. Een co-productie van NDA en Tobias Stokhof die als hoofdfilm gedraaid werd tijdens de Nepal Millennium Plaza.
Een documentaire die alle facetten van het alledaagse leven van Nepalezen op indrukwekkende wijze voor het voetlicht brengt. De diepe indrukken en gefascineerde ervaring die Tobias Stokhof opdeed tijdens zijn eerste Nepalreis heeft hem ertoe bewogen om dit jaar opnieuw naar Nepal af te reizen.
Ditmaal gaat hij gaat dwars door de Nepalese samenleving en brengt hij het alledaagse leven in zowel de stad als op het platteland realistisch in beeld. Naast de mooie natuur en culturele bezienswaardigheden ligt het accent op het boerenleven in heuveldorp Jharkhola, waar hij de bezigheden van de lokale bevolking volgt.
De kosten van ‘Leven in Nepal’ bedragen € 15,00 p/s, exclusief verzendkosten.
Meer informatie en bestelling: www.nda.eu

Taalcursus Nepali voor beginners

Nepal Development Academy verzorgt 3x per jaar taalcursussen Nepali voor beginners in Utrecht. Aanvang in januari, april/mei en september op woensdag- of donderdagavond van 19:00-21:00 uur. Het doel van de beginnerscursussen is om met de lokale bevolking een gesprek te kunnen voeren. De basisgrammatica wordt behandeld aan de hand van alledaagse praktijksituaties, waarbij grammatica, oefeningen, lees- en luistervaardigheid elkaar afwisselen. Er wordt daarbij ruime aandacht besteed aan conversatie. Uiteraard wordt ook nader ingegaan op de Nepalese cultuur en omgangsvormen en kunnen er onderling ervaringen worden uitgewisseld! Voor aanmelding en informatie: Cindy Paudyal Mob. 0618214721 info@nepal-academy.nl www.nda.eu.

Nepal Music Foundation voor Nepalese muziekoptredens en dansvoorstellingen

Nepal Muziek Foundation (NMF) verzorgt muziekoptredens en dansvoorstellingen in heel Nederland. De Nepalese muzikanten en dansers zorgen voor een schitterende sfeer en laten het publiek meegenieten in een geheel Nepalese feeststemming. De muziekklanken van sarangi (Nepalese viool), tabla, harmonium (Nepalese accordeon) en fluit zijn hartverwarmend. NMF is het muziekplatform voor de muziekliefhebbers en draagt de Nepalese muziek en cultuur in Nederland uit. NMF maakt zich tevens sterk voor het behoud van de Nepalese muziektradities in Nepal.
Voor reservering en informatie: Sharda Baraily Tel. 0411616773 , Mob. 0654380734 info@nepalesemuziek.nl www.nepalesemuziek.nl.

Nepalese muziek, catering, kledingshow en documentaires door Himchuli

Himchuli is een Nepalese muziekgroep in Nederland – in totaal uit zes professionele Nepalese muzikanten die in Nederland wonen.
Onze specialiteit is Nepalese folkmuziek, maar er staan ook Nepalese popliedjes en moderne en klassieke nummers op ons repertoire. Himchuli beperkt zich niet tot alleen muzikale activiteiten.
Wij verzorgen ook Nepalese catering. Onze koks zijn afkomstig uit Nepal en hebben jarenlang in restaurants in Kathmandu gekookt.
Ook kan Himchuli een Nepalese kledingshow laten zien. De verschillende bevolkingsgroepen in Nepal dragen verschillende soorten kleding en ornamenten.
De vergoeding die wij voor onze optredens, catering, kledingshow en documentaires vragen, is deels bestemd voor kansarme kinderen in Nepal.
Voor meer informatie en boekingen kunt u contact opnemen met: Ram Budhathoki 071-5121929 ram.jose@casema.nl.

Nepalese muziekoptreden door ‘Himalayan Sangit’

Himalayan Sangit, letterlijk betekent ‘muziek uit de Himalaya’ bestaat uit vier professionele muzikanten die in Nepal al jaren hun leven gewijd hebben aan muziek. Dit veelzijdige team combineert moeiteloos Nepalese klassieke, moderne en volksmuziek met de daarbij behorende dansen. De melodieën zijn hartverwarmend om naar te luisteren en uitnodigend om zelf mee te dansen. Met groot succes trad Himayan Sangit voor Hare Majesteit Koningin Beatrix in oktober 2005. De muziekgroep Himalayan Sangit is bij uitstek geschikt voor de volgende doeleinden: Bij multiculturele festivals Bedrijvenuitjes Promotiedagen van stichtingen Voor iedere gelegenheid een volledig muzikaal programma verzorgt, afgestemd op uw wensen. Meer informatie en reservering Contactpersoon: Mevrouw Sharda Baraily Telefoon: 0411 616773 E-mail: sbaraily@home.nl Internetwww.nepal-academy.nl.

Beëdigde vertalingen (Nederlands – Nepalees)

Nepal Development Academy verleent beëdigde vertaaldiensten aan personen en instanties. Deze vertaaldiensten zijn van Nepali naar Nederlands en andersom. De documentatie, correspondentie en reglementen worden nauwkeurig vertaald in beide talen, waarbij een grote waarde gehecht wordt aan betrouwbaarheid, kwaliteit en correctheid van de geleverde diensten.

Meer informatie hierover: Per e-mail: Info@nepal-academy.nl Internetformulierwww.nepal-academy.nl Telefoon: 030 2311124